Науково-практична конференція «150 років М.Грушевському. Його роль у пробудженні нації»

Науково-практична конференція «150 років М.Грушевському.
Його роль у пробудженні нації».

10 жовтня 2016 р. у нашій школі відбулася науково-практична конференція «150 років М.Грушевському. Його роль у пробудженні нації».

Студента-практиканта історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Оксана Обуховська підготувала цікаву презентацію про життєвий і творчий шлях історика, громадського та державного діяча Михайла Грушевського і була ведучою заходу.

Учень 11-го класу Ілько Петрик виступив з доповіддю «Вплив Холма і Холмщини на творчість М.Грушевського». Він розкрив вплив Малої Батьківщини на подальше життя вченого і формування його патріотичних почуттів як людини та громадянина.


Галерея "Науково-практична конференція "150 років М.Грушевському. Його роль у пробудженні нації"."

Відбулася цікава дискусія щодо суперечливих і неоднозначних оцінок діяльності М.Грушевського. Катерина Голубович, учениця 11-го класу, розповіла про цікаві моменти на тему «Михайло Грушевський та Іван Франко - дружба титанів».

Дуже глибокою та змістовною була дискусія між Яриною Либою та Алісою Борисовою на тему «Михайло Грушевський розбудив Україну… і приспав».

Учні задавали питання, ведуча доповнювала виступи, наводила цікаві факти і допомагала знайти відповіді на незрозумілі питання.

Дискусія виявилась настільки цікавою, що учні не змогли протягом одного уроку її завершити і вирішили продовжити тему на наступних уроках історії та суспільствознавства. А допоможуть їм у цьому вчителі Наталія Ксеньчин та Стефанія Притуляк.

Кiлькiсть переглядiв: 697

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.