Ще один крок до європеїзації школи

Ще один крок до європеїзації школи

Одним з найактуальніших завдань збереження довкілля в Україні є вирішення проблем з побутовими відходами, і це завдання не тільки для влади, а й для кожного громадянина, школяра, дитини.

Правила поведінки з ТПВ розпочинаються з їх сортування. Швейцарці використаний пакетик чаю розподіляють у чотири баки (як це не смішно на перший погляд), але саме такий підхід гарантує зміни на краще.

Всім відомо, що все велике розпочинається з малого. Тому за ініціативи наших учнів: Ілька Петрика та Антона Кузовкіна – у школі було встановлено контейнер для паперу. У Львівських школах така ідея швидко поширюється, адже це простий алгоритм дій, щоб зробити місто чистішим, а використання ресурсів – розумнішим. Зі слів Ілька Петрика: ”Першочерговим задумом було замінити поліетиленові пакети на паперові. А для того щоб їх переробляти потрібно контейнери для збору. Саме тому ми прийшли до ідеї запровадження у школі сортування сміття. Хоча заміна пакетів у їдальні нами ще не реалізована, проте надіємося, що після впровадження роздільного збору сміття та забезпечення школи смітниками для трьох видів відходів: органіки, пластику та паперу, ми зможемо досягти своєї найпершої цілі”. Наразі зібрані паперові відходи планується здавати як макулатуру, а кошти скеровувати у шкільний бюджет для нових проектів та благодійності.

/Files/images/20170515_094220 (1).jpg

Україна зробила свій європейський вибір. І лише тоді наше життя стане кращим, коли настануть зміни у свідомості кожного, суспільство стане небайдужим і дисциплінованим, коли ми щодня будемо виконувати певну рутинну роботу: кидати непотріб у смітник, переходити пішохідний перехід на зелене світло, сортувати сміття.

Я.Цвілинюк, Н.Фітель


Кiлькiсть переглядiв: 356

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.