Повернутися до звичайного режиму

Всеукраїнський Тиждень права у 28-ій школі

Всеукраїнський Тиждень права у 28-ій школі

/Files/images/право.jpg


У нашій школі 4-8 грудня 2017 р. пройшов Тиждень права. Розпочався він із загальношкільної радіолінійки, на якій учні 10-го класу ознайомили всіх з метою тижня, з актуальністю проблеми прав людини і прав дитини в Україні та світі, а також оголосили план заходів. Крім того, учениці 10-Б класу Марта Царинник і Софія Костів провели усний журнал у 4-8 класах, через який ознайомили учнів з поняттями прав людини, з основними міжнародними та українськими законодавчими актами, які захищають ці права, роздавали наочні матеріали.

У вівторок для учнів 9-х класів було проведено вікторину «Чи знаєш ти права?», а також проведено зустріч із Заслуженим юристом України, досвідченим викладачем права Зеновієм Гладуном.

У середу відбувся брейн-ринг «Право в нашому житті», в якому взяли участь чотири команди 9-10 класів. Цікавими були конкурси змагання капітанів, привітання команд. Особливо цікавим і важливим було домашнє завдання: придумати проект закону «Про подолання шкідливих звичок». Учні запропонували багато цікавих і важливих ідей, які можна використати і депутатам Верховної Ради. Всі команди дуже добре підготувались і з невеликою різницею балів показали такі результати: перше місце – 10-Б клас, друге місце – 10-А клас, третє місце – 9-А і 9-Б клас та були нагороджені грамотами. Капітани команд Богдан Синчук, Адріан Стогній, Ростислав Новоженець та Софія Головачук, а також ведуча і співорганізатор брейн-рингу Богдана Бакай отримали подяки від директора школи.

А от у четвер пройшов надзвичайно цікавий урок у вигляді рольової гри у наймолодших учнів середньої школи 5-Б класу, на який вони запросили учнів 5-А, 5-В, 7-В класів. Юні артисти показали вісім життєвих інсценізованих ситуацій, які потребували розв'язання з допомогою права, і учні 9-Б класу Ольга Арабська та Віталій Окс допомогли їм у цьому, розкривши зміст Конвенції ООН про права дитини. А розпочався цей урок дуже лірично словами вірша Василя Симоненка «и знаєш, що ти людина?», який прочитали Дмитро Грищук та Віка Кобилецька. Всім присутнім вчителькою правознавства Стефанією Тадеївною Притуляк було роз'яснено, які права мають діти, а також які вони мають обов'язки. Розмова була цікавою і дуже важливою.

Протягом Тижня права відбувалися виставки малюнків на правову тематику, учні писали твори на тему «Права людини - моя власна думка» та виготовляли плакати. Учень 10-Б класу Максим Фик виготовив кольорові інформаційні буклети з програмою Тижня права.

Організатором і координатором заходу є вчитель правознавства, педагог-організатор Притуляк Стефанія Тадеївна.

Кiлькiсть переглядiв: 731

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.