Участь у програмі з обміну між учнями нашої школи та Нелленбург-гімназією з м. Штоках

Ось вже 7-ий рік продовжується плідна співпраця між Львівською ССЗШ № 28 та Нелленбург-гімназією з м. Штоках (Німеччина, земля Баден-Вюртемберг). В цьому році у програмі з обміну взяли участь 20 учнів нашої школи на чолі з керівником проекту Голубович Н.В., учителем англійської мови, та Бейем О.С., учителем німецької мови. Директор гімназії п. Фольмер запросив також свого колегу Лозенка І.В., директора ЛССЗШ № 28, та Головацьку З.З., заступника директора з іноземних мов.

Українські школярі працювали над проектом «Визвольна боротьба Німеччина в кінці ХІХ ст.». Ця тема була актуальною для українців. Тому учні віднайшли багато спільних рис того часу: з однієї сторони національний герой Фрідріх Хекер, з іншої - Олекса Довбуш. Люди їхали шукати кращого життя за кордон, люди виборювали свою незалежність та свої права.

Наші учні разом з німецькими ровесниками вчилися співати разом німецькі, єврейські, англійські та українські пісні. Особливо зворушливо співав інтернаціональний хор «Щедрик, щедрик». Ці пісні звучали і на службі Божій в церкві, і при захисті проектів, і в автобусі, коли ми поверталися додому.

Високо оцінили загальні знання та рівень німецької мови наших учнів німецькі вчителі та доброчинці цієї поїздки.

Час промайнув дуже швидко, але незабутні враження залишились!

Кiлькiсть переглядiв: 317

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.