Участь учнів та вчителів у міжнародному екологічному проекті

Наша участь у польсько-українському проекті

В Рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь - Україна 2007- 2013 за фінансової підтримки Європейського Союзу реалізовується проект «Створення муніципальної системи поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові із використанням досвіду міста Люблін».

Проект розпочався у лютому 2013 та триватиме до лютого 2015 року.


Галереї "Люблін"

Метою цього проекту є покращення стану довкілля. Цільовими групами проекту є муніципалітет міст Львова та Любліна.

Окремий акцент зроблено на шкільну молодь, оскільки дбайливе ставлення до довкілля у шкільному віці дає найкращий ефект у майбутньому, дозволяє виховати бережне ставлення до навколишнього середовища.

За час реалізації проекту у Львові та Любліні проведено цілу низку заходів, спрямованих на визначення поточного стану справ у сфері поводження з відходами побутового електричного та електронного устаткування.

Проведено анкетування 1500 родин міста Люблін та 1200 родин міста Львова на тему обізнаності із проблемами поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування.

Отримані дані дали змогу оцінити проблеми на муніципальних рівнях, підібрати найбільш ефективні моделі для створення цілісної системи збору та утилізації електронних відходів.

Учні нашої школи

1. Бучковський Марко

2. Возниця Софія

3. Голубович Катерина

4. Жукова Валерія

5. Креховець Данило

6. Криницький Юра

7. Лозенко Соломія

у супроводі заступника директора Голубович Надії та вчителя Стецик Христини з 19 по 21 листопада відвідали місто Люблін в Польщі та долучилися до реалізації цього проекту.

У жовтні місяці у нашій школі був оголошений збір відпрацьованих елементів живлення. Ми зібрали понад 5 кілограм різних акумуляторів енергії а також дізналися, що викидати використані батарейки та енергоощадні лампи у смітник – небезпечно! У батарейках містяться важкі метали: кадмій, свинець,цинк, нікель і ін., у енергоощадних лампах – ртуть. Зі смітника ці метали потрапляють у воду та грунт, а потім – в наш організм. Ці речовини є надзвичайно токсичними, у великих кількостях-смертельними, викликають ракові захворювання. Важкі метали сотні років не виводяться з довкілля.

Перебуваючи у Любліні, ми побували на підприємстві з переробки побутових електронних та електричних відходів, на екскурсії очисними спорудами міста, зустрілися з представниками відділу екології муніципалітету міста Люблін. У нас також була можливість ознайомитися з правилами вступу та навчання в університет імені Марії Склодовської – Кюрі, пройтися аудиторіями та лаболаторіями цього вузу.

Отож, ми закликаємо усіх небайдужих подбати за своє майбутнє і зробити свій маленький внесок у збереженні природи!

Кiлькiсть переглядiв: 482

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.