Музей - школі!

Музей - школі!

Співпраця Львівського історичного музею, одного з провідних музеїв Львова, зі школами міста започаткована ще у 80-х роках минулого століття. Наукові працівники розробили комплексну програму «Музей-школі», у якій було представлено короткий огляд експозицій усіх відділів музею, тематика лекцій та екскурсій. Широко практикували «Дні музею» у школах, у рамках яких читалися лекції, експонували пересувні виставки з фондових колекцій музею.

/Files/images/FSTnY0KyFzM.jpg

27.04.2015 року в спеціалізованій середній загальноосвітній школі № 28 з поглибленим вивченням німецької мови м. Львова працівники Львівського історичного музею відкрили пересувну виставку « З рідного краю у невідомий світ …» , присвячену 120-й річниці української еміграції. Виставка експонує матеріали з історії української еміграції, життя і здобутки українців закордоном. Музейні фонди представлені на виставці слугують ілюстрацією та джерелознавчим наповненням уроків історії України у 9-11-х класах, є пізнавально-інформаційними матеріалом для годин спілкування та уроків іноземної мови. Представлені матеріали стали основою проектної діяльності учнів, яка суттєво впливає на інтелектуальний розвиток дітей, виховання в них почуття патріотизму, дбайливого ставлення до культурно-мистецьких цінностей нашого народу. Таким чином учні, працюючи з музейною експозицією, набувають здатності розв’язувати завдання навчального змісту – розповідати, порівнювати, систематизувати, а також співпереживати, емоційно відгукуватися на те що відбулося.

/Files/images/N0_RyiCsAzM.jpg

«Приємно здивований кількістю навчальних закладів та наукових установ створених українцями закордоном, масштабом їх діяльності. …» (учень 9-А класу Петрик Ілько)

«Скільки зусиль приклали українці для збереження та популяризації своєї культури на чужині, а в Україні – пропаганда російськомовної попсової культури…» (учениця 9-А класу Третяк Олеся)

/Files/images/OyCmfbJGsks.jpg

«Свідченням незламності українського народу в еміграції є діяльність «Пласту», «Союзу українок» і т.д…. Українці досягли висот в науці, мистецтві, політиці ….» (учениця 9-А Смольська Уляна)

Вчитель історії ССЗШ № 28 Кучак Світлана Степанівна

Кiлькiсть переглядiв: 449

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.