Шановні друзі!
Пропонуємо Вашій увазі аналіз дослідження батьків, які оцінювали шкільний буфет, якість перших і других страв, напоїв, смакові якості шкільного харчування.
Дякуємо Всім, хто взяв участь в цьому опитуванні!
Пропозиції батьків щодо якості харчування
- Зробити більш сучасне меню, ввести перші страви, салати, випічку, вареники, млинці
- Потрібно переглянути меню. Дитина каже, що навіть борщ не смачний. Салати такі, що неможливо пережувати, усе заливають підливою, яку моя дитина не їсть, а без підливи не пропонують.
- Залучення іншого надавача послуг гарячого харчування або залучення декількох виконавців для створення альтернативи
- Змінити меню та поварів
- Асортимент хороший. Можна більше фруктів.
- Більше видів гарнірів та страв з м’яса , салатів
- Більше свіжих овочів, салатів, фруктів, м’ясних страв, щоб їжа була смачною.
- Вважаю, потрібно змінити організацію, яка займається харчуванням в нашому ліцеї.
- Нове меню, закупівля якісних продуктів
- Покращити гаряче харчування
- Вважаю, потрібно змінити організацію, що обслуговує їдальню Ліцею.
- Будь ласка, застосовуйте лопатку або кухонні щипці для накладання страв і здоби. За можливості покращіть якість окремих страв (макаронів, зуп, тощо)
- Я вважаю, що в шкільній їдальні повинні готувати здорову їжу. А в буфеті продавати дітям фрукти, нехай навіть звичайні яблука, а не шкідливу випічку та солодощі…
- Дайте премію пані Наталі,змініть дизайн їдальні, верніть піцу.
- Організувати подачу їжі в гарячому вигляді, особливо других страв.
- Їжа має бути простою і смачною. З мінусів - неможливо придбати обід, так як занадто багато дітей на дуже маленькій площі.
- Дуже б було добре, якби був термінал та більше їжі з меншою кількістю вуглеводів (здорові снеки, випічки із цільнозернового борошна, менше солодощів із великою кількістю цукру, згущеним молоком тощо)
- Додайте соуси до каш, макаронів, сирників. Більше свіжих овочів ніж солінь. Більше напоїв на вибір. Бажано додати ще кілька позицій в меню, або ж змінювати їх згідно із сезоном. А якщо зовсім креативити - цікавими б були дні національних кухонь. Можна залучати учнів до процесу.
- Так тримати
- Можливість придбати фрукти. Автомати з напоями між поверхами.
- Зробити страви смачними і сучасними, щоб їжа була якісного навіть якщо дорожче
- Їжа має бути смачна та тепла
- Збільшити кількість сирих овочів, покращити рецептуру, щоб страви були смачнішими,закуповувати натуральні соки (яблучний, березовий, вони не надто дорогі).
- З робіть декілька простих страв чи то свіжа піца декілька гарнірів щоб дитина вибрала без підливок і тд. як шведський стіл.
- Перекуси (снеки) прошу перевірити на штучні складники
- Забрати з пропозицій буфету шкідливі перекуси типу сирних горішків і т.д.
- Якісно і смачно готувати гарячі страви. Розширити асортимент.
- Прошу контролювати молодшу школу, поговоріть з керівниками класів, бо діти не ходять на сніданок. Ц еж їх здоров’я та імунітет. Сніданок має бути сніданком, а обід-обідом.
- Смачніше готувати м’ясо, рибу, котлети. Робити зупи не тільки с картоплею та макаронами. Може курячий бульон, зупа з фрикадельками. Додавати свіжі овочі, наприклад, огірків.
- Важливо, щоб їжа була свіженькою, а всім однаково не догодиш
- Харчування по типу швецького столу
- Більш презентабельна подача, можливо за допомогою мармітниць. Новий гарний посуд. Цукор до чаю подавати додатково (не всі люблять солодкий). Розігрівати їжу перед подачею.
- Кухня готує дуже несмачно!!!
- Смачно і з хороших продуктів
- Було б добре мати можливість замовити обід завчасно, щоб дитина точно могла поїсти те, що вона хоче, а не те, що залишилося. Також добре було б знати меню на тиждень завчасно, наприклад з п'ятниці мати інформацію на наступний тиждень. Це ненормально, коли дитині пропонують холодні залишки, а не те, що описано в меню. Після декількох таких ситуацій дитина відмовилася обідати в їдальні і носить термос з обідом.
- Додати в раціон фрукти та овочі
- Ввести в меню салати зі свіжих овочів.
- Розширити асортимент
- Питання: чому школа не готує згідно стандартів - меню розробленого Євгеном Клопотенком? Було дуже класно розробити електронне меню, щоб батьки могли переглянути його наприклад на сайті школи. Було б добре розробити нове меню згідно стандартів. Урізноманітнити гарнір (гречка, картопля, булгур, рис, кус- кус) та на вибір має бути м'ясо/ риба: Печена курка ( філе, лапки), парові котлети(тефтелі), або рибна котлета... У весняний період давати свіжі овочі, не всі їдять квашену капусту; фрукти- яблука,банани.
- Асортимент можна розширити , не лише булки та печиво
- Змінити повара, на молоду людину, яка готова до змін і з радістю втілює в життя нове меню.
- Треба, щоб основна їжа мала інший, більш привабливий формат для дітей. І наповноцінну їжу треба виділяти більше часу, робити цю перерву довшу. Поки що дитина харчується в Галицькій здобі.
- Більший вибір рибних страв!
- Зробити харчування доступним
- Думаю, варто усно опитати дітей, а не батьків про меню.
- Скласти правдиве меню та змінити якість страв.
- Треба модернізовувати їжу, робити на вигляд більш естетичною, та замінити повністю посуд зі старими чашками. Менше підливок робити, майже всі діти не їдять такого. А краще зробити столову швидкого харчування, щоб діти бачили очима, що вони вибирають (як в Пузатій хаті).
Коментарi